Ziua Planetei Pământ 2021

Tema pentru Ziua Pământului în anul 2021 este „Restaurează-ți Pământul”
————————————————————————–
Sărbătorită în fiecare an pe data de 22 aprilie, Ziua Pământului ne readuce aminte cât de mult ar trebui să apreciem minunatele daruri pe care ni le face zilnic mama natură. Cel puțin în aceasta zi, dacă nu în fiecare, ar trebui să venim cu un omagiu pământului, să aducem aportul personal pentru sănătatea și curățenia lui. În context vă propunem câteva activități de Ziua Pământului care vor inspira elevii în această zi:
1. Chiar dacă Ziua Pământului are o istorie bogată, mulți oameni o asociază cu reciclarea. Probabil că veți găsi o mulțime de activități de Ziua Pământului pentru clasă care se concentrează doar pe asta. Acesta poate fi un punct de plecare excelent, mai ales pentru că este o acțiune pe care elevii, școlile și familiile o pot face imediat. Dacă doriți să încorporați activități de reciclare în planul de lecție de Ziua Pământului, asigurați-vă că verificați aceste idei de reutilizare, reciclare a planului de lecție pentru fiecare subiect.
2. Efectuăm un angajament și un plan de acțiune sub formă de Lap book Cum să protejăm Terra?
3. Integrați proiectele de artă: Proiectele de artă sunt un mod distractiv de a adăuga o activitate practică la o lecție despre Ziua Pământului. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-i ajuta să-și imagineze lumea în care doresc să trăiască.
4. Confecționați indicatori de protecție a Terrei pentru școală și acasă: Uneori avem nevoie doar de un mic memento care să ne ajute să ne schimbăm obiceiurile. Puneți-i pe elevi să se gândească la ce pot face la școală și acasă pentru a ajuta mediul înconjurător și cum îi pot încuraja pe ceilalți să-și schimbe obiceiurile.
5. Realizați un videoclip sau o prezentare care îi îndeamnă pe alții să ia măsuri de protecție a mediului. Elevii pot avea un impact mai mare dacă îi influențează pe ceilalți pentru a proteja mediul. Reunirea unui videoclip sau a unei prezentări îi ajută, de asemenea, să interiorizeze materialul – trebuie să-l înțeleagă înainte să-l poată explica altora.
6. Plantați un copac: Rețeaua Zilei Pământului are ca obiectiv plantarea a 7,8 miliarde de copaci până în 2030 – un copac pentru fiecare persoană în viață. Plantând copaci, luați o acțiune tangibilă cu elevii și participați la acest obiectiv mai mare. Nu uitați să consultați niște sfaturi de plantare a copacilor înainte de a începe.
7. Angajați elevii într-un experiment de poluare: Predarea despre poluare este o parte esențială a Zilei Pământului, deoarece îi ajută pe elevi să înțeleagă consecințele neprotejării Pământului. Poate fi mult mai ușor să preveniți poluarea decât să o remediați ulterior. Elevii pot experimenta efectele poluării la scară mică în clasă.
8. Salubrizați în jurul școlii: Salubrizarea este o altă activitate practică pe care nici nu trebuie să o părăsiți din școală. Pentru a avea un impact mai mare, cereți elevilor să noteze ce fel de gunoi ridică și unde. După ce analizați datele împreună, puteți găsi modele și puteți explora soluții, astfel încât să puteți tria deșeurile.
9. Găzduiți un drive pentru colectarea deșeurilor electronice: Deșeurile electronice reprezintă o problemă în creștere în întreaga lume. Deșeurile electronice reprezintă mai mult de 70% din deșeurile toxice din depozitele de deșeuri. Așadar, probabil nu este surprinzător faptul că doar 12,5% din deșeurile electronice sunt reciclate.
10. Desfășurăm o întâlniri on-line cu experți în protecția mediului: Este important ca elevii să vadă exemple și idei noi despre cum să protejeze mediul, să exploreze noi posibilități pentru a găsi soluții la problemele de mediu.