Ziua Psihologului

‼️A devenit o frumoasă tradiție de a consemna anual, sărbătoarea profesională – Ziua Psihologului.
📢Deloc întâmplător faptul că, la mică distanţă de Ziua profesională a pedagogului, comunitatea îi omagiază pe cei care activează cu dăruire într-un domeniu conex, şi acesta axat pe aspectele formării generaţiei tinere. Este vorba despre psihologi, cei care, la ora actuală, sunt, fără exagerare, mâna dreaptă a cadrelor didactice, partenerii şi ajutorul de nădejde în soluţionarea multiplelor probleme cotidiene din învăţământ.
💬Stimaţi colegi, cu ocazia Zilei profesionale a psihologului vin cu cele mai sincere urări de bine pentru toți psihologii care activează în instituțiile de învățământ municipal, pentru cei care stau la paza spiritului echilibrat al comunității tinere în aceste timpuri, cu siguranţă fără precedent prin numeroase şi dificile provocări cotidiene.
🧑‍🏫Psihologul, ca regulă, este solicitat în situații de criză și de incertitudine. Pentru a le face faţă el are nevoie de logică, rigoare, corectitudine și de multe alte calităţi umane şi profesionale care îl definesc ca specialist consacrat. Pentru psiholog, lucrul bine făcut se soldează cu fapte şi manifestări concrete din partea beneficiarilor, iar expresia supremă a acestuia este personalitatea liberă și integră, creativă şi mereu dornică de cunoaştere în eterna operă de explorare a lumii înconjurătoare. Prin activitatea lor, psihologii şcolari contribuie plenar la implementarea strategiilor educaționale moderne, fiind primii la apel atunci când este vorba despre susținerea și incluziunea eficientă, şcolară şi socială, a copilului aflat în dificultate.
📌De Ziua profesională a psihologului, exprim înalta apreciere şi sincera recunoştinţă pentru munca dumneavoastră în beneficiul societății. Succese remarcabile, sănătate, bunăstare, fericire și împliniri pe calea aleasă!
Cu respect,
Șef adjunct #DGETS
Andrei Pavaloi