Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

Anual in a treia sâmbătă a lunii mai, în Republica Moldova, este marcată Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, care simbolizează nașterea Mișcării Olimpice Moderne. Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este o oportunitate perfectă de a împărtăși valorile olimpice de prietenie, excelență și respect.

Este, de asemenea, un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, realizând cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului”.

Sportul aduce tuturor generațiilor o viață mai sănătoasă și mai echilibrată, asigurând calea spre o societate mai bună iar Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este o oportunitate de implicare a tinerilor în sport cu scopul de a-i îndepărta de la modul de viață sedentar.

Stimați profesori, dragi elevi și părinți, sportul înseamnă sănătate, autodepășire și dezvoltare personală. Vă îndemn sa considerați acest mesaj o sursă de inspirație. Haideți să ne încurajăm familiile, prietenii, vecinii să se alăture și să includă sportul în viața lor, pentru că mișcarea și modul sănătos de viață contribuie la dezvoltarea societății noastre.

Cu aparte respect și înaltă prețuire,
Andrei PAVALOI,
șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău