Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice

Astăzi, în Republica Moldova, este marcată Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice, care simbolizează naşterea Mișcării Olimpice Moderne. Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice este o oportunitate perfectă de a împărtăși valorile olimpice de prietenie, excelență și respect.

Este, de asemenea, un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, pentru că acum, mai mult decât oricând, realizăm cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului”.

Sportul aduce tuturor generaţiilor o viaţă mai sănătoasă şi mai echilibrată, asigurând calea spre o societate mai bună iar Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice este o oportunitate de implicare a tinerilor în sport cu scopul de a-i îndepărta de la modul de viață sedentar.

Stimați profesori, dragi elevi şi părinţi, sportul înseamnă sănătate, autodepășire și dezvoltare personală. Vă îndemn sa considerați acest mesaj o sursă de inspiraţie. Haideți să ne încurajăm familiile, prietenii, vecinii să se alăture și să includă sportul în viața lor, pentru că mișcarea și modul sănătos de viață contribuie la dezvoltarea societății noastre.

Cu aparte respect și înaltă prețuire,
Andrei PAVALOI,
şef adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chişinău