Concursul Educațional ,,Moștenire”

ℹ️Direcția Generală Educație Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, invită elevii claselor a IX-a – a XII-a să participe la concursul educațional „Moștenire”, care va cuprinde două secțiuni – Istoria Românilor și Istoria Literaturii Române.

Concursul „Moștenire” este un concurs intelectual, dedicat elevilor claselor liceene care se desfășoară anual începând cu anul 1993 sub auspiciile asociației „Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei” cu sediul la Paris.

  • Participanții la concurs, elevi în clasele a IX-a – a XII-a, vor elabora lucrări de cercetare în baza temei selectate și vor prezenta lucrările în volum de minim 10 (zece) pagini scoase la imprimantă, cu spațierea și mărimea caracterelor în conformitate cu cerințele tehnice.
  • La concurs vor fi admise lucrările consacrate unei singure teme de la secțiunea aleasă. Fiecare participant poate expedia cel mult câte o lucrare la fiecare din cele două secțiuni ale concursului.
  • Pentru prima etapă a concursului, lucrările vor fi prezentate până la data de 20 august 2022 prin e-mail, la adresa: concursmostenire@gmail.com.
  • La etapa a doua (finală) a concursului vor fi invitați câte maxim 20 de concurenți finaliști de la fiecare din cele două secțiuni, autorii celor mai bune lucrări, pentru prezentarea orală. Discuțiile se vor axa, cu precădere, în baza temelor propuse.
  • Astfel, prezentarea lucrărilor de către finaliști va avea loc în data de 25 august 2022.
  • În acest an, cele două secțiuni ale concursului – Istoria Românilor și Istoria Literaturii Române se vor desfășura în preajma sărbătorilor naționale, pe data de 25 august 2022, ora 10:00, în incinta IPÎLT „Orizont”, strada Nicolae Dimo 22, orașul Durlești.  
  • Mai multe detalii despre organizarea concursului le găsiți în Regulamentul atașat……Regulament-Concurs-Mostenire-editia-28