Rezultatele Concursului Internațional „Живая классика”, etapa municipală

La începutul lunii februarie, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, prin ordinul nr. 86 din 05.02.2021, a anunțat inițierea Concursului Internațional „Живая классика”.

Obiectivele principale ale acestui concurs fiind: reînvierea tradițiilor de lectură în familie, dezvoltarea cooperării internaționale în domeniul educației și culturii, promovarea potențialului  copiilor talentați. Astfel în perioada 24-25 februarie 2021, DGETS a organizat etapa municipală a Concursului Internațional „Живая классика”.

La această etapă a concursului au participat 76 de elevi, din clasele a V-a – XI-a, cu vârsta între 10-17 ani, care își fac studiile în instituțiile de învățământ din municipiu Chișinău, atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limba rusă. Concursul s-a desfășurat în format online. În cadrul concursului participanții au recitat segmente din creațiile scriitorilor ruși ai secolului al XIX-lea și ai secolului al XX-lea.

Concurenții, indiferent de vârstă și de limba de instruire, au fost apreciați de către o echipă profesionistă și competentă, în număr de 5 membri, conform grilei de evaluare unice, care conține următorii parametri: selectarea textului, impactul emoțional asupra ascultătorului, cultura comunicării și dicția. Câștigătorii etapei municipale vor participa la etapa națională a concursului, care se va desfășura la Centrul de Știință și Cultură Rusă, mun. Chișinău, pe parcursul lunii martie.

Este important de menționat, pregătirea înaltă a participanților care au demonstrat măiestrie vorbirii expresive, artă în selectarea textelor (fragmentelor de texte), exprimare corectă și dicție.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce mulțumiri profesorilor, bibliotecarilor, părinților care au încurajat participarea elevilor la acest concurs și prin aceasta au  promovat lectura, dragostea față de carte și valorile literaturii.

Succese câștigătorilor la etapa națională!

Anexa: Rezultatele Concursului Internațional „Живая классика” etapa municipală

Презентация Живая классика (28.02.21)