Seminar de instruire cu privire la corectitudinea colectării, stocării, prelucrării și protecției datelor personale

Protecția datelor cu caracter personal este inevitabilă în societatea modernă, unde informațiile personale sunt din ce în ce mai prețioase și vulnerabile. Adoptarea unor practici de securitate a datelor și respectarea legislației în vigoare sunt aspecte cruciale pe care DGETS le are ca prioritate.

Astfel, astăzi 17 noiembrie 2023, în incinta Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău s-a desfășurat un seminar de instruire cu privire la corectitudinea colectării, stocării, prelucrării și protecției datelor personale, organizat de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).

La activitate au fost prezenți angajații DGETS și reprezentanții instituțiilor preșcolare din municipiul Chișinău care sunt implicați în colectarea, stocarea, prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal conform obligațiilor funcționale stabilite.

În cadrul evenimentului s-au abordat subiecte de importanță, cum ar fi:
• Principii de prelucrare a datelor cu caracter personal;
• Evaluarea impactului asupra protecției datelor;
• Examinarea solicitărilor de dezvăluire a datelor cu caracter personal;
• Obligația de asigurare a confidențialității și securității prelucrărilor de date;

Seminarul a avut ca obiectiv extinderea cunoștințelor teoretice în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, precum și cultivarea abilităților practice în aplicarea actelor normative și respectarea cerințelor legislative specifice acestui domeniu.

🔗 Prezentarea CNPDCP:
Pentru a accesa prezentarea PowerPoint asociată acestui eveniment, vă rugăm să utilizați următorul link: PREZENTARE CNPDCP